Mad, sundhed og klima hænger sammen. Vi bidrager til bedre folkesundhed ved at udvikle nye sunde produkter og gøre eksisterende populære favoritter sundere. Vores virksomheder reducerer salt, sukker og mættet fedt i et stigende antal fødevarer.
Som førende producent af fødevarer og andre dagligvarer har vi mulighed for at påvirke folks kost i positiv retning. Selv små ændringer i produkter, der spises og drikkes hver dag, kan hjælpe med at forbedre folkesundheden.
Vi arbejder hen imod målet om at reducere det samlede indhold af sukker og salt fra produktporteføljen med i alt 15 procent for perioden 2015 til 2025. Det vil vi lykkes med uden at gå på kompromis med smag eller fødevaresikkerhed, og vi samarbejder også med eksterne fagmiljøer.
Vores virksomheder har gennem de seneste 15 år opnået en markant reduktion af mættet fedt, blandt andet ved at erstatte palmeolie med sundere olier. På visse markeder har dette resulteret i en reduktion på i alt 50 procent i andelen af mættet fedt i vores produkter. Vi lancerer hele tiden nye fødevarer med fuldkorn og flere grøntsager, og fiskesortimentet udvikles løbende.
Plantebaseret
Vi udvider løbende porteføljen med plantebaserede produkter, og mange af disse repræsenterer sundere alternativer til fødevarer baseret på kød og mejerieråvarer. En velsammensat vegetarisk kost er ernæringsmæssigt komplet og kan have positive helbredseffekter i forhold til forebyggelse og behandling af flere sygdomme. Vi er stolte af at producere produkter baseret på havre, mandler, soja, ærter og ris, som erstatter animalsk protein.
Nøglehulsmærket
Vi lancerede de første nøglehulsmærkede produkter i Norge i 2010, og antallet af produkter er steget hvert år siden. Nøglehulsmærket er en nordisk mærkningsordning for sundere produkter, og Orklas virksomheder bruger det frem for alt i Sverige, Norge, Danmark og Litauen. I alt havde Orkla 263 nøglehulsmærkede produkter i 2021, en stigning på 25 procent fra 2020.